Megtört herceg

79628783ee1c664a618f71e27419a4c8Magyar kiadás: Megtört herceg, Könyvmolyképző Kiadó, 2017

Fordította: Sándor Alexandra Valéria

Kedvenc idézet: “Az utóbbi két évben minden igyekeztem szétrombolni magam körül. Nem hittem volna, hogy a siker ennyire keserű.”(132. oldal)

Értékelés: ★★★★★

Hangulatok olvasás közben

Az első fejezet után

Mi volt az első rész legnagyobb rákfenéje, ami kiakasztott mindamellett, hogy a sztorit szerettem? A sablonok. És mivel kezdődik a második rész? Sablonokkal. Többes számban! Már az első fejezet felvonultat két annyira ősrégi klisét, hogy szívem szerint verném a fejemet a falba. Először is kiderül, hogy Reed nem azt csinálta, amit Ella látni vélt, sőt, éppen az ellenkezőjét. Hah, micsoda meglepetés, valaki legyezzen életre, hát mindjárt elájulok! (És különben is, sokkal érdekesebb lett volna látni egy olyan szituációt, ahol Reed tényleg megcsalta Emmát apuci barátnőjével – na, azt kimagyarázni lett volna az igazi kihívás! És Reed karaktere szerintem simán el is bírta volna.) A második klisé pedig leginkább a latin szappanoperák világába sodort, ahonnan sikítva, sírva menekülök. Apuci barátnője megzsarolja Reed-et… újabb sokkhatás. Ráadásul a zsarolása alapja egy terhesség. Sokkhatás a négyzeten. De nagyon szívesen eltekint attól, hogy ezt világgá kürtölje, amennyiben Reed elintézi, hogy a szupergazdag apja elvegye őt. Sokkhatás a köbön.

Első kóbor gondolat a 7. fejezet után

Eleve nem vagyok egy váltott szemszög párti, így nagyon-nagyon örültem neki, amikor az első, aztán a második, aztán a harmadik fejezet is (és így tovább) Reed szemszögéből volt írva. Tapsi-tapsi. A hetedik után ugyan váltunk, aminek köszönhetően ronda grimaszba torzult az arcom egy pillanatra, de – és ez mindenképpen egy pirospont a könyvnek – az a grimasz, ahogy jött, úgy el is tűnt a pofikámról. Nincs visszatekintés, hogy Ella mit csinált azalatt a hét fejezet alatt, amíg mi Reed-del voltunk lefoglalva, hanem megy szépen tovább a sztori. Szeretem az ilyen megoldásokat. Igggazán szeretem. Biztosan megkapjuk majd az infókat arról, merre kószált idáig, de legalább nem kell arra várnunk, hogy mi lesz azután, hogy Callum bejelentette: megtalálta a lányt. Jujdeizgi!

Második kóbor gondolat a 9. fejezet után

Oké, hogy utálom a romantikus sztorikat és az életben sem vagyok egy romantikus alkat, de ooh, én is akarok valakit az életembe, aki úgy kepeszt értem, mint Reed Elláért! (A szerelmes sztorik rajongói ezt az érzést keresik a könyvekben? Mert akkor lehet, kezdek érteni valamit.)

A könyv felénél

Kb. 24 órája van nálam a kötet és már a felénél tartok. Ráadásul ma húgom kezébendb46cd82ef4bc4dff823330aa70ab8b3 nyomtam A papírhercegnőt azzal a szöveggel, hogy nagyon jó, olvassa el. Valami elromlott bennem… Na de a sztoriról! Az gondolom egyértelmű, hogy jó. Kliséktől nem mentes ugyan, de az éppen alkalmazott klisé az az, hogy Ella próbálja távol tartani a mancsát Reed-től, aki erőnek erejével küzd azért, hogy Ella mégiscsak rátegye a mancsát. Az ilyen évődős macska-egér játékot, akár klisé, akár nem, beveszi a lelkem. Sőt, még szereti is, de ezt már csak halkan merem hozzátenni. Ráadásul (végre) nem csak erről szól az egész. Ott vannak a testvérviszályok, a Brooke vonal és az Astor szétcsúszása is (akármennyire is utáltam a hierarchikus, nagyon amerikai és nagyon klisés sulit, most, hogy kezdenek elkanászodni benne, máris sokkal jobban tetszik), amik esküszöm, táncikálásra ingerelnek. És szerencsére a karaktereink eddigre elhagyták az önsajnálást – nem mondom, Reed-nek jól állt az elején a megtört herceg szerepe, de örülök annak, hogy nem tapicskolunk még mindig a dagonyában. Erős karaktereket nekem és elnézem nekik azt is, hogy a szerelem a legfőbb gondjuk az életben!

Az utolsó sor után

Ennek így nem lehet vége! Mégis hogyan merészelnek ilyen függővéget írni neki?! Csak puffognak a történések az utolsó fejezetben és minden nyavalyás kérdés nyitott maradt! Brooke. Puff. Delacorte. Puff. Steve. Puff. Erőnek erejével próbálok nem kiakadni azon, hogy a magyar fordítás még nem elérhető, de őszintén szólva nehezemre megy. A. FOLYTATÁST. AKAROM. DE. MOST. AZONNAL.

Összefoglalva:

Újraolvasós?

Amíg nincs a kezemben a folytatás, biztos, hogy nem. Nem vágyom szívrohamot kapni.

Ajánlom?

Igen, igen, igen! (Romantika gyűlölő énem most kicsit szégyelli magát miattam – de akkor is.)

Kedvenc?

Még nem… de alakul.

Képek forrása: pinterest.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s