Év végi hajrában booktag

106948Milyen könyvet kezdtél el, amit még be kell fejezned?

Ezzel a kérdéssel az a baj, hogy egy fél könyvtárnyi kötetet fel tudnék sorolni, annyi mindenbe kapok bele – különösen igaz ez most, amikor is úgy érzem, sikerült belecsúsznom egy olvasási válságba. (Tuti az ünnepek miatt van. Nem tudom ugyan, hol az összefüggés, de akkor is. Biztosan.) De akkor csak nézzük azokat, amik jelen pillanatban az ágyam mellett sorakoznak, mert még próbálom fenntartani a látszatot, hogy ezeket igenis be fogom fejezni.

Big Magic – őt azért tartom a közelemben, mert van egy kihívásom, amihez el kell olvasnom. És az a röhej, hogy kétszer már elolvastam és mindkétszer imádtam is, de harmadszor valahogy nem fekszik. És nem a tartalom lett rosszabb, egyszerűen csak… ehh, velem van a baj. De azért várom, hogy elmúljon ez a hangulat, olyan szép plecsnit csináltam hozzá, akarom a saját plecsnimet! (Hisztis gyerek effektus, anya, kérem azt a mikuláááást!)

Szeptimusz – ezt a kötetet gyerekként kaptam, és úgy rémlik, akkor nem voltam teljesen odáig érte. Viszont múltkor, amikor otthon jártam, megláttam a polcon és úgy gondoltam, kap még egy esélyt. És hajtott is a lendület vele egy ideig, aztán… a lendület elapadt. A sztori egy igazi mese, és az elmúlt hetekben igazán élveztem, hogy alámerülhettem ebbe a világba, de most már nem megy a merülés… a fuldoklás része inkább, így aztán, életösztönöktől hajtva, félretettem.

Ennél zöldebb nem lesz! – na, ez a könyv tegnapelőtt került le a polcról, amikor is felmerült bennem, hogy most már igazán muszáj lenne kezdeni valamit az életemmel, pláne az életem sorvadó kreatív oldalával, mert annyi mindent akarok és mégsem tudom igazán, hogy mit akarok és akkor ez a könyv majd jól megmondja. Jelentem, olvastam belőle vagy három oldalt, mielőtt meguntam és ennyi idő alatt nem mondta meg.

A Year Like None Other – azaz egy Páratlan év. Harry Potter fanfiction mániásoknak valószínűleg nem kell bemutatni. Imádom ezt a sztorit, magyarul már kétszer is kivégeztem, most gondoltam, nekivágok angolul is. Jó, nem most gondoltam, hanem hónapokkal ezelőtt, de néha azért még belenézek.

Virágot Algernonnak – ezt tegnap kezdtem el, @Ngie Hollóhátas ajánlóvideója alapján. Két és fél fejezet után ezt is le kellett tennem.

Van úgynevezett őszi könyved, amivel könnyebben átlépsz az év végi időszakba?

Nincs. A könyveim nem kapcsolódnak időszakhoz, csakis hangulathoz. Még csak azt sem mondhatom, hogy ilyenkor többet vagy máshogy olvasok, mint mondjuk, nyáron, mert bevackolhatok egy bögre kakaóval vagy meleg mézes teával az ágyikómba, mert nyáron mert kivackolhatok a napágyba egy hideg üdítővel és akkor a feeling ugyanolyan.

Milyen új megjelenést vársz még?

Miután az utóbbi hetekben túlságosan ráfeszültem arra, hogy úristen, könyvet veszek, könyvet veszek, könyvet veszek (ez meg labdabolond kutya effektus: dobd már azt a labdát, dobd már azt a labdát!), próbálom csak mértékkel figyelni a megjelenéseket és kevéssé rápörögni arra, hogy mit szerezzek meg. Amit biztosan várok az A papírmágus harmadik kötete, bár még a másodikat sem olvastam el. Lassan kéne. De előbb talán megvárom, hogy visszatérjen hozzám az olvasási kedv. (Gyere olvasási kedv, gyereeee, jó helyen leszel nálam, majd meglátod!)

Mi az a három könyv, amit idén még el szeretnél olvasni?

Nincs ilyen. Mármint konkrét címem nincsen, darabszámra azért jó lenne, ha meglenne a három. Bár, ha így folytatom, semmi sem biztos.

Van-e könyv, ami még esélyes az “év könyve” címre?

Kapásból nem jutott eszembe egy cím se, úgyhogy felcsaptam gyorsan az olvasmánylistámat és megnéztem az ötcsillagos értékeléseimet. Hármat is találtam: A papírmágust, a Silber harmadik kötetét (istenem, hogy én mennyire imádom azt a sorozatot!) és a Nincs menekvést, ami véletlenül került a kezembe a nyáron (anyukám kapta kölcsön és lenn hagyta a Balatonon – én meg jól lecsaptam rá). És természetesen a Harry Potter sorozat, amelynek az első öt kötetét olvastam újra @FairyDust kihívása nyomán. (Csak az első ötöt, mert a kihíváshoz öt könyv kellett és csak az első ötöt, mert fanfiction-t akartam írni, amit az ötödik könyv utánra datáltam volna. Nem meglepő módon azzal se jutottam – még – sehova.)

Elkezdted-e már a jövő évi tervezést?

A tervezéstől óvjon az ég. Túl sok mindent kell megterveznem az életben, biztosan belebetegednék, ha az olvasás is ezek között lenne. Különben sem vagyok hajlandó lemondani arról az élményről, hogy a könyvespolcaim körül keringek, áldozatra lesve.

Képek forrása: savorfinancial.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s